Kulturhus te Boven-Leeuwen

Het Kulturhus in Boven-Leeuwen bestaat uit de oorspronke- lijke jongensschool en een nieuwbouwdeel. De jongens- school is verbouwd tot café, ontmoetingsruimte en zorgsteunpunt. De daaraan gekoppelde nieuwbouw omvat enerzijds de Maria-basisschool en peuterspeelzaal en anderzijds de gymzaal. In het Kulturhus zijn tevens ruimten voorzien voor toneel, muziek, sport- en hobbyverenigingen.
Ten behoeve van het dorpse karakter van de omgeving en de gebruikers is de nieuwbouw gesplitst in twee kleinere bouwdelen. Deze twee bouwdelen worden onderling en met de karakteristieke jongensschool verbonden door open glazen tussenleden, waarin de hoofdentrees van de school en de peuterspeelzaal, alsmede nooduitgangen van café en gymzaal gesitueerd zijn.
In de gevel zijn natuurlijke en duurzame materialen als baksteen en (thermisch gemodificeerd) hout toegepast. De gevelindeling is kleinschalig gehouden met veel glas in de nieuwe school en peuterspeelzaal. Door het vele glas en de toepassing van natuurlijke materialen en kleuren is een open en prettig leefklimaat gecreëerd.
De jongensschool en nieuwbouwdelen hebben door vormgeving en kleurgebruik ieder hun eigen sfeer.

Projectgegevens

Locatie: Pastoor Schoenmakersstraat 5 te Boven-Leeuwen
Opdrachtgever: GAJ te Arnhem
Bruto vloeroppervlakte: ca. 2850 m²
Bouwkosten: ca. € 3.000.000,- excl. BTW
Gereed: December 2008
ir. G.J. Vedder • Frankenlaan 23 • 7312 TC Apeldoorn • T 055 3562174 • KvK 67686001 • BTW NL162830452B01