Verbouwing en inrichting bedrijfspand te Asten

Ons is gevraagd het ontwerp voor de verbouwing en inrichting van een door Zeller+Gmelin BV gekocht bedrijfspand en de gehele bouwbegeleiding voor onze rekening te nemen. In het pand in Asten moesten voor de productie en distributie van UV-drukinkten en UV-lakken een testlaboratorium met labkantoor, een productieruimte voor het mengen van de verven, administratieruimten, kleed- en wasruimten en diverse ruimten voor opslag en reiniging gecreëerd worden.

De nieuw ruimten zijn functioneel in het bestaande pand ingepast en ingericht. Door het gebruik van veel glazen binnenpuien is het werkklimaat, ondanks de diepte van de ruimten, zeer prettig. Dit wordt nog versterkt door de keuze en eenheid van de toegepaste kleuren en materialen: antraciet vloerbedekkingen, meubilair met houtfineer en kleuraccenten in de vloerbedekkingen en op de deuren. In de ruimten waar oplosmiddelen gebruikt worden, zijn oplosmiddelbestendige materialen toegepast en is de ventilatie daarop afgestemd. Tevens is de gestukadoorde gevel van het pand voorzien van een nieuwe kleur, omdat de oorspronkelijke kleur niet paste bij de bedrijfskleur.

Projectgegevens

Locatie: Asten
Opdrachtgever: Zeller+Gmelin BV
Oppervlak verbouwing: ± 800 m²
Opgeleverd: juli 2015
ir. G.J. Vedder • Frankenlaan 23 • 7312 TC Apeldoorn • T 055 3562174 • KvK 67686001 • BTW NL162830452B01