Uitbreiding woning te Huis ter Heide

Deze prachtige woning uit de jaren '30 staat op een schitterend terrein van 3500 m² in Huis ter Heide. Toch misten de bewoners een vertrek in huis waarin ze de mooi aangelegde tuin vanuit het huis konden beleven. Daarnaast was er behoefte om tegen het huis een plek te hebben waar je een groot deel van het jaar buiten kunt zitten. Zij vonden echter wel dat het huis zijn karakteristieke eigenschappen moest behouden en een eventuele uitbreiding in stijl van de woning moest zijn. Met deze vragen en wensen zijn de opdrachtgevers bij ons gekomen.

Door de asymmetrie van de woning heeft deze van zichzelf een richting. De aandacht wordt, als het ware, naar de hoge achterzijde van het huis getrokken. Juist aan deze zijde had de woning een ietwat saaie hoek. Op deze plek hebben wij een serre met overdekt buitenterras ontworpen die op een heel natuurlijke wijze aansluit bij de woning. In de uitbreiding hebben we elementen uit de bestaande woning laten terugkeren, zoals de grote witte ronde kolommen buiten en de ranke metalen kozijnprofielen van de serre. Na uitvoering van de werkzaamheden gaf de opdrachtgever aan dat zij de woning mét de uitbreiding pas echt af vinden. Voor het gezin is dit nu het meest geliefde plekje van het huis. Een groter compliment kan een architect niet krijgen.

Projectgegevens

Locatie: Van Ostadelaan 6 te Huis ter Heide
Gereed: Juni 2003
ir. G.J. Vedder • Frankenlaan 23 • 7312 TC Apeldoorn • T 055 3562174 • KvK 67686001 • BTW NL162830452B01