Woning te Den Dolder

De woonwensen van de opdrachtgevers van deze woning in Den Dolder lagen op het eerste gezicht behoorlijk uit elkaar. Na een uitgebreide inventarisatie bleken die wensen en eisen, ondanks de verschillen, absoluut niet onverenigbaar. Zowel qua exterieur als interieur zagen wij direct al voldoende mogelijkheden en uitdagingen.

Het resultaat is een statige woning. Helder en modern van opzet, maar met klassieke kenmerken. Aan de buitenzijde geeft het forse geglazuurde pannendak met zijn flinke dakoverstekken de woning allure. Door het regelmatige patroon van de ramen, gecombineerd met de belijning in het metselwerk straalt de woning eenheid en rust uit.

In het glazen middengedeelte van de woning bevindt zich de verkeerszone, met daarin de entree, hal, overloop en trappen. Alle verblijfsruimten, zoals de woonkamer, (bij)keuken, eetkamer, televisiekamer, studeerkamer, slaapkamers en badkamer, liggen aan weerszijden van die verkeerszone in de meer gesloten metselwerk volumes. Op de begane grond lopen de leefruimten subtiel in elkaar over. Dit geeft een prachtige ruimtelijk effect. Daarnaast bieden deze vertrekken ook intimiteit en geborgenheid.

Projectgegevens

Locatie: Paltzerweg 186 te Den Dolder
Inhoud woning: 1000 m³ inclusief garage en kelder
Gereed: Mei 2003
ir. G.J. Vedder • Frankenlaan 23 • 7312 TC Apeldoorn • T 055 3562174 • KvK 67686001 • BTW NL162830452B01